lørdag 22. mai 2010

Fjelltur til Lumiar!

IMG_1746 Jeg og Heidi bestemte oss for å reise opp i fjellet som ligger 2 timer fra Rio, vi har en veninne som har et hotell der oppe. En annen veninne av Heidi kjørte oss opp på Onsdags ettermiddag. Vi stoppet mange ganger så vi var ikke framme før sent på kvelden. Der oppe var det virkelig kaldt, så vi måtte kle på oss. Det var mellom 15-10 grader og det er iskaldt her! Byen Lumiar ligger på ca 846m OVH og er ikke så langt fra byen Nova Friburgo som er et kjent turistmål i Rio de janeiro.

IMG_1745IMG_1768

På vegen stoppet vi innom et hotell som het: Røkt Orgasme. (!!!)Det låg vedsiden av en flott elv, tross det merkelige navnet satt vi oss ned der og spiste litt.

IMG_1697

Torsdag dro vi til Nova Friburgo, der tok vi stolheiser opp til et punkt hvor de hadde bowlingbane. Stolheisen minnet oss veldig om gamle skiheiser i Norge. Så vi drømte at det var snø i bakken (som hadde vært perfekt) og at vi hadde ski på beina i mens den gamle heisen slet med å drage oss opp. Det virket som at den holdt på å rase i sammen, vi trøstet oss med at det ikke var så langt ned om det skulle skje. Men vi kom oss faktisk helskinnet både opp og ned.

IMG_1725IMG_1739

På torsdagskveld laget Heidi fiskeboller i hvit saus!! Det var nam det! Og brasilianeren likte det også!! I mens vi spiste lærte jeg Brasilianerene den irriterende sangen: “Fiskeboller lengter etter havet, havet det er fiskebollens venn, dette var det første verse nå der det bare 299 igjenn. ååå….OSV”

IMG_1751

Fredag før vi skulle hjem reiste vi videre opp en dal for å se på en foss, der måtte vi kjøre over en nokså vinglete og gammel bru…

IMG_1786 IMG_1795 Etter noen timer der reiste vi hjem til Rio de janeiro.

IMG_1773

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Kosa dej i fine naturen! :D herlig!
    Gler mej til å nyte norsk natur i sommar også, nice!

    SvarSlett